![فیلم مریم یا مری، نقد و بررسی تخصصی فیلم Mary 2024 فیلم مریم](https://grandonline.ir/wp-content/uploads/2024/12/Mary1-780x470.jpg)
فیلم مریم یا مری، نقد و بررسی تخصصی فیلم Mary 2024
امروز فیلم مریم را مورد نقد و بررسی قرار می دهیم. کریسمس ما را به یاد تولد عیسی میاندازد، رویدادی که بارها در سینما بازسازی شده است. از داستان تولد تا سفر به بیتلحم، فیلمهای زیادی به این موضوع پرداختهاند. حتی فیلم موفقی مثل «بهترین مجالس کریسمس» هم به شکل نمایشی کلیسایی به داستان تولد مسیح نگاه کرده است. اما همه این فیلمها، بدون توجه به یک جنبه مهم، به این رویداد میپردازند. به جز یک فیلم تلویزیونی با بازی کریستین بیل که به مریم، مادر عیسی، میپردازد، فیلم سینمایی مستقلی که نقش کلیدی مریم در داستان مسیح را به تصویر بکشد، تاکنون ساخته نشده بود. تا اینکه فیلم مریم در سال ۲۰۲۴ اکران شد.
فیلم مریم جدیدترین اثر نتفلیکس، با تمرکز بر شخصیت مریم و تحولات زندگی او پیش و پس از آگاهی از ماموریت الهیاش، روایت میشود. کارگردان، دی.جی. کاروسو، تلاش کرده است تا تصویری ظریفتر و عمیقتر از مادر عیسی مسیح را از دوران نوجوانی تا پس از بارداری معجزهآسایش ارائه دهد. با این حال، فیلم مریم که به عنوان یک داستان بلوغ عرضه شده، نتوانسته است از دیدگاه مریم به عنوان شخصیت اصلی، به طور کامل بهره ببرد و نگاهی جامعتر به یکی از شناختهشدهترین چهرههای تاریخ مسیحیت ارائه دهد.
فیلم مریم در چه مورد است
فیلم مریم با بازی درخشان نوآ کوهن، روایت شخصی دختری یهودی است که قرار است مادر مسیح شود. فیلم مریم با برداشتی آزاد از داستان کتاب مقدس، ما را به دنیای یواخیم، پدر مریم، میبرد که روزها را در صحرا روزه میگیرد و برای داشتن فرزندی دعا میکند. فرشته جبرئیل با ظاهر شدن به یواخیم، آرزوی او را برآورده میکند و مریم را برای خدمت به معبد وقف میکند.
در کودکی، مریم طبق نذر والدینش به معبد برده میشود تا زندگی خود را وقف خدمتگزاری و آموختن کتاب مقدس کند. در یکی از این روزها، در کنار رودخانه، با یوسف روبهرو میشود و دل او را میرباید. یوسف پس از پیگیری خانواده مریم، از او خواستگاری میکند و با موافقت خانواده، نامزدی آنها انجام میشود.
توصیه میکنم بخوانید : فیلم قطار کودکان
اما ماجرا زمانی جالب میشود که مریم فرشتهای را میبیند که از بارداری او خبر میدهد. این خبر در جامعهای که مریم در آن زندگی میکند، موجی از تردید و بدگمانی ایجاد میکند. مریم جوان و بیگناه، به دلیل این بارداری نامشروع پنداشته شده، مورد آزار و اذیت قرار میگیرد. او برای حفظ جان خود و فرزندش، رنجها و سختیهای بسیاری را تحمل میکند و اینجاست که داستان به اوج هیجان خود میرسد.
فیلم مریم روایتی که به آن فکر میکنیم نیست
با وجود اینکه فیلم مریم آخرین ساخته کاروزو معرفی شده، به نظر میرسد کارگردان تلاش چندانی برای پرداختن به شخصیت اصلی و درک بهتر او توسط مخاطب انجام نداده است. بهجز صحنه کوتاهی از جوانی مری که دلسوزی او را نشان میدهد، فیلم عمق چندانی به شخصیت او نمیبخشد. با وجود چالشهای بزرگی که مری با آنها روبرو میشود، از جمله طرد شدن توسط جامعه و دشواری یافتن مکانی برای زایمان، ما هرگز نمیتوانیم به طور کامل درک کنیم که او در درون خود چه میگذراند یا چگونه این تجربیات بر او تأثیر میگذارند. یک فیلم با محوریت بلوغ، باید بر رشد و تحولات درونی شخصیت اصلی تمرکز کند؛ چیزی که در این فیلم به اندازه کافی دیده نمیشود.
فیلم «مریم» به جای تمرکز بر بلوغ شخصیت اصلی، به طور نامتعارفی تلاش میکند تا بهعنوان یک فیلم هیجانانگیز با محوریت توطئه شیطانی پادشاه هرود نیز شناخته شود. داستان فیلم مریم با روایت کتاب مقدس مبنی بر وحشت هرود از تولد عیسی و دستور کشتار نوزادان بیگناه در بیتلحم، همخوانی دارد. این ایده که یک پادشاه دیوانه به دنبال نابودی کودکی بیگناه است، بسیار ترسناک است و میتوانست به بخش مهم و کمتر پرداخته شدهای در اقتباسهای سینمایی تبدیل شود. اما متاسفانه، حتی این خط داستانی نیز نتوانسته است هیجان و شدت مورد انتظار مخاطب را برآورده کند.
وفاداری به داستان با بهترین حالت خود
راستش را بخواهید، فیلم مریم از لحاظ ریتم و یکنواختی فیلمنامه کمی لنگ میزند. این موضوع باعث شده تا بازیگران بااستعدادی مثل هاپکینز، فضای کافی برای بروز تواناییهای خود نداشته باشند. نسخه اصلی نتفلیکس وقتی به داستان اصلی وفادار میماند، عملکرد بهتری دارد، مثلاً در نمایش رابطه مری و جوزف بعد از ازدواج، علیرغم شایعاتی که درباره بارداری مری وجود داشت. تنها بخشهایی که فیلم توانسته تا حدودی مخاطب را درگیر کند، صحنههایی هستند که این زوج در مواجهه با مشکلات و چالشها، تلاش میکنند تا نقشهای خود را در زندگی پیدا کنند.
فیلم مریم با انتخابهای بحثبرانگیز در حوزه بازیگری و روایت تاریخی، واکنشهای متفاوتی را برانگیخته است. انتخاب یک بازیگر اسرائیلی برای نقش مریم، به دلیل حساسیتهای موجود در منطقه، و تغییرات در روایت تاریخی، باعث شده تا فیلم از نظر تاریخی، مذهبی و هنری مورد نقد قرار گیرد. تلاش فیلم برای ایجاد ارتباط بین مریم و هیرودیس و بزرگنمایی نقش جبرئیل، نیز به عنوان نقاط ضعف فیلم تلقی میشود.
نکتهی اصلی که دربارهی فیلم مریم به چشم میخورد، از دست رفتن فرصتهای بزرگی است که این داستان در اختیار فیلمساز قرار میداد. میتوانستیم شاهد پیشرفت عمیقتری در شخصیت مریم باشیم و جنایات وحشیانهی هرود را به شکلی تاثیرگذارتر به تصویر بکشیم. اما فیلمنامهی ضعیف و تغییرات بیمورد در داستان، این فرصتها را از بین بردهاند. بازیگران هم با این فیلمنامهی ضعیف نتوانستهاند از پس نقشهای خود بربیایند و برداشت جدیدی از داستان مریم به مخاطب ارائه دهند.
طبیعیه که داستان مریم آنچه در قرآن بهش اشاره شده با آنچه در مسیحیت درک شده تفاوت زیادی داشته باشه و این تفاوت باعث دلزدگی یک فرد مسلمان بشه ، اما بدور از تعصبات و اختلافات عقیده اگه بخوایم فیلم رو نقد کنیم باید بگم ، نویسنده این مقاله کاملا با انصاف و دقیق نظر دادند و من هم با نظر ایشون هم عقیده ام . خیلی ضعیف به زندگی مریم پرداخته شده ، شخصیت پردازی ها واقعا ضعیف و ناپخته است . متاسفانه داستانی به این جذابیت رو نتونستند گیرا به نمایش دربیارند . به تبعیت از پرداخت ضعیف بازیگران هم بسیار ضعیف کار کردند .
نظرات انسانها با هم فرق می کنه ، فیلم رو ببینید و نظر بدید
فیلم بسیار زیبا با محتوا با موسیقی بی نظیر
دوستانیکه مخالفت میکنن با داستان فیلم انتظار دارن بر اساس روایات تاریخی کشور خودشون ساخته بشه ولی بنظر روایت این فیلم بسیار نزدیکتر ب واقعیته تا چیزی ک تاحالا شنیدیم..واقعیت تلخه ولی این فیلم میتونست حتی نامزد اسکار بشه..انتونی هاپکینز فیلم بد بازی نمیکنه..لطفا ب دور از تعصب ملی مذهبی فیلم رو نقد کنید
ممنونم آرش جان بابت نظر با ارزشتون
فیلم تاریخی که کلا دروغ و بر اساس سلیقه شخصی ساخته شده و فقط از اسم مریم برای القا سلیقه شخصی که اون هم بسیار ضعیف بوده استفاده شده. مخاطب با دونستن داستان حضرت مریم میخواد اون چیز که انتظار داره رو ببینه اما لحظه به لحظه سکانس های مخالف تاریخ میبینه که باعث انزجار و دفع مخاطب میشه. تناقض های فاحش فیلم به تنهایی برای اینکه مخاطب صحنه فیلم رو ترک کنه کافیه جدا از اون ضعف فیلمنامه، فیلمبرداری، دیالوگ ها ، دروغ تاریخی و ده ها دلیل دیگه. این تدوین که حتی اسمشو نمیشه فیلم گذاشت حتی ارزش نقد کردن هم نداره اما با دادن امتیاز ۵.۲ به این فیلم متوجه میشیم که امتیاز دهی کلا یک چیز شخصی و تحت انحصار هست نه بر اساس واقعیت. من نمیگم فیلم رو نبینید، حتما ببینید تا به افتضاح واقعی قضیه پی ببرید
ممنونم از شما حمید جان بابت اینکه وقت گذاشتید و نظر خودتان را نوشتید، خوش حال میشیم دوستان نظر خودشان را با ما در میان بگذارند تا ما هم با قرار دادن در وب سایت به دیگر عزیزان منتقل کنیم